Känslor som svallar över

2012-05-22 @ 23:35:27

Dear dear diary

Efter att ha sett filmen The vow med min familj och sedan funderat lite själv har jag kommit fram till lite saker.

Människor kan förändras av saker som händer, i just den stunden eller långt senare. Men vi kan även förändras utan att något särskild stor händelse utlöser förändringen.

Jag genom går en sådan förändring. En sådan där som sker under lång tid och som tar tid att märka, men som inte går att komma ifrån. Av olika anledningar har jag de alltid skjutit undan min famiilj så fort något jobbigt har hänt, jag har inte velat haft dem nära utan stängt alla dörrar.

Jag har känt och känner mig trasig. Som att jag bär på ett öppet sår och min familj har alltid lyckats strö salt i dem. Strö salt i mina sår och mina problem. Det gjorde för ont, så jag höll dem på avstånd. Som en skadad katt som drar sig undan och slickar sina sår.

Men jag gör inte så längre. Många av mina sår finns kvar och gör fortfarande ont. Men de ser inte lika dana ut. De problemen jag hade förut handlar inte längre om samma saker, eller så är det jag som handskas med dem på ett nytt sätt.

På något sätt har jag slutat stänga ute min familj och börjat sätta värde i att ha deras närhet. Jag har vänt mig emot dem och börjat sträcka ut mina armar för att hjälpa dem. Min morfar och mormor, min mor och min far, min bror, och framför allt till min syster. Jag ser för första gången hur mycket de behöver mig och hur mycket jag kan göra för dem.

Kanske försöker jag ta igen allt det jag försakat. Kanske har jag sett ett nytt värde i att umgås med dem. Jag gråter nästan nu när jag skriver men jag vet inte riktigt varför. Mina känslor känns alltid för stora för mig att hantera så vanligtvis försöker jag bara glömma bort dem.

Kanske har jag alltid älskat dem förmycket, så mycket att det gjort ont. Älskat dem så mycket att deras omsorg och oro har känts som bevis på mitt misslyckande. Att var gång min mor pushade mig såg jag bara vad jag själv inte förmådde att göra.

Jag är ledsen, Jag försöker, Jag kommer bli bättre, Jag kommer bli starkare.
Jag älskar er.

Kram
AOI TORI


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

        Kom ihåg mig?
RSS 2.0